Barranquisme

El barranquisme és un esport semi-aquàtic  que combina diferents disciplines i consisteix a davallar per un barranc o engorjat tot travessant diferents obstacles naturals. Desde la Cerdanya tenim diferents zones properes on practicar el barranquisme.

Al llarg del descens, i segons el nivell de dificultat del mateix, caldrà sortejar roques, passar per congosts estrets, creuar cascades, descendir per tobogans, saltar, caminar per graveres, fer descensos verticals, etc.  Així doncs l’esportista podrà gaudir de la naturalesa i practicar el ràpel, salts i tobogans. Tot això sempre acompanyat pels millors guies, que faràn que aquesta experiència es desenvolupi amb tota seguretat. Tanmateix podreu gaudir també de les meravelloses formacions geològiques i naturals que ofereixen els congostos, i aprendre com moure-us en aquest medi.

Us oferim un ampli ventall de barrancs per adaptar-nos al vostre nivell i experiència:

 

Nivell I – Mínim 4 pers – 46€

Dificultat : Baixa. Material necessari : banyador, bambes

Activitat pensada per a gent activa i intrèpida que vulgui probar una activitat amb adrenalina i sabor d’aventura. Baixarem pels barrancs rapelant, saltant i fent tobogans, sempre sota la supervisió dels nostres guies titulats. Practicarem el barranquisme prop de la Cerdanya, a les comarques de Barcelona, Lleida i Girona.

· Barranc de Perles o de Sant Ponç: Fàcil i divertida experiència de barranquisme a Lleida que consta d’una successió de curts ràpels i un parell de saltets. El barranc discorre entre badines poc profundes i estretes però entre parets més aviat baixes. Finalment acaba en un últim ràpel de 15 mts que ens mena al riu Perles.

· Barranc de la Font Bordonera: Interessant iniciació al barranquisme amb aquest divertit barranc de l’Alt Urgell (Lleida), on gaudirem de salts i tobogans en les magnífiques aigües cristallines que venen de la surgència de la Font Bordonera. També utilitzarem la tècnica del ràpel, imprescindible per la pràctica del barranquisme. Està a només 2h. de Barcelona i molt a prop de la Cerdanya.

· Barranc del Forat Negre: Barranc semi aquàtic situat als peus del Pedraforca en el terme municipal de Vallcebre (Berguedà). És un barranc tècnic pel seguit de ràpels continuats Barranquisme a prop de La Cerdanya i el Berguedàque hi ha sobretot al principi, però prou apte per a aventurers que volen conèixer aquest esport. Esent molt aprop de a Barcelona i de la Cerdanya, aquest barranc és ideal per combinar amb la ferrada de Les Roques d’Empalomar (Vallcebre – Barcelona).

· Barranc dels Empedrats: Una molt bona opció d’iniciació al barranquisme a tocar de la Cerdanya, al Berguedà, situat dins del Parc Natural del Cadí Moixeró. És per això que cal demanar un permís especial per a poder descendir aquest engorjat. El barranc consta de petits ressalts i ràpels de poca envergadura i poc engorjat. El ràpel més alt fa 16 mts.

 

Nivell II – Mínim 4 pers – 52€

Dificultat : Mitja. Material necessari : banyador, bambes o botes de muntanya, roba lleugera per l’aproximació, aigua i menjar per picar.

Per als que ja ha esteu enganxats al barranquisme, us proposem un pas més en el descens de barrancs amb una proposta de barranquisme als Pirineus, a prop de Barcelona, Lleida i Girona. Salts de vertigen, tobogans impossibles i adrenalina al 100%.

· Barranc del Forat de Bòixols: Barranc perfecte per consolidar la vostra iniciació, ple de salts, petits tobogans i ràpels que aportaran a aquell que el faci les ganes de continuar fent molts més barrancs.

· Barranc de Fontanella: barranquisme de fantasia a l’Alt Urgell (Lleida), endinsant-nos en una gorja cada cop més profunda, amb formacions calcàries curioses, badines-trampa, passamans, etc… Barranquisme de nivell a prop de la Cerdanya.

· Barranc del Pas de l’Escalell: Us agrBarranquisme a prop de Barcelona - Pas de l'Escalelladen els ràpels? Aquest és el vostre barranc!! Experimenteu el barranquisme tècnic i vertical amb llargs ràpels de fins a 30 mts! Aquest barranc està a prop de Berga, Barcelona i la Cerdanya.

· Barranc de La Corba: Barranquisme tècnic i espectacular al Ripollès. Un barranc feréstec i misteriós a prop de Barcelona, que no us deixarà indiferent, especialment el seu gran pont de roca.

· Barranc de les Anelles: Barranquisme amb alta dosi d’adrenalina al cor del Pirineu. Situat a prop de la Cerdanya i de Girona, aquest barranc farà les delícies dels agosarats en els salts vertiginosos.

· Barranc de les Gorges del Núria Inferior: Si voleu gaudir d’un parc aquàtic natural, Barranquisme a prop de La Cerdanya. Barranquisme al Ripollès. Gorges del Nuria Inferioraquesta proposta de barranquisme al Ripollès (Barcelona) és la que estàveu esperant. Tobogans, salts vertiginosos, ràpels i aigua fresca us estan esperant a prop de la Cerdanya.

Nivell III – Mínim 3 pers

Dificultat : Alta. Material necessari : banyador, bambes o botes de muntanya, roba lleugera per l’aproximació, aigua i menjar per picar, motxilla perforada.

· Barranc de les Gorges del Llec – 58€Barranquisme a prop de la Cerdanya - Gorges del Llec
És el barranc del Pirineu per excel•lència, 10 sobre 10 dels barrancs i no us el podeu deixar perdre.  Al barranc del Llec podreu gaudir de tobogans de fantasia, salts vertiginosos de principi a fi, ràpels i un paisatge de película. El Llech es troba al peu del Canigó (Conflent), a 1 hora de la Cerdanya i a 2,5h de Barcelona

 

· Barranc de les Gorges del Núria Integral – 65€
Barranquisme només apte per entusiastes de l’aventura i la natura. Veniu a gaudir d’un
barranc complert al 100% amb aquesta proposta de barranquisme al Ripollès (Barcelona) en una jornada plena d’emocions. Tobogans, salts vertiginosos, ràpels i aigua fresca us estan esperant a prop de la Cerdanya.Barranquisme a prop de La Cerdanya. Barrancs al Ripollès. Gorges del Nuria Integral

Àmbits de barranquisme a prop de la Cerdanya:

Barranquisme a prop de Barcelona (Berguedà): Forat Negre, Pas de l'Escalell, Els Empedrats, Salt del Molí, Cascades del Llobregat, Castellar de N'Hug,
 Barranquisme a les comarques de Girona: Torrent de la Cabana, Torrent de la Corva, Núria inferior. Salt del Grill
 Barranquisme al Pirineu: Núria, Llec, Anelles, Bossous, Encantades, Salt del Grill, Freser.
 Barranquisme a l'Alt Urgell (Lleida): Forat de Bòixols, Barranc de Perles, Font Bordonera, Fontanella, Fenollet, La Vansa